Lily Allen: Sheezus

Iedereen kent de grofgebekte sweetheart Lily Allen wel: ze neemt geen blad voor de mond en is een echte stoere chick. Voeg daaraan toe dat ze een tijdje de muze is geweest van Karl Lagerfeld (aka mister Chanel himself) en dan snap je wel dat ik deze vrouw bewonder. Ze combineerde al jurkjes met sneakers in het jaar 2006 en liep zo al bijna een decennium voor op deze trend. Wildebras Lily Allen kwam in mei 2014 met haar derde album op de proppen: Sheezus. Hoe klinkt het?

Lily Allen Sheezus

We hebben even moeten wachten op dit album, want Allen kondigde in 2009 aan een pauze te nemen. In 2014 claimt ze haar plek terug met dit album. Dit nieuwe album is, zoals altijd, erg poppy en modern. Je kent vast wel de singles ‘Hard out here’ en ‘Air balloon’. Het hele album staat vol gevatte songteksten en rake thema’s. Je moet deze meid trouwens wel nageven dat ze kan rijmen.

Op het eerste zicht lijkt het album eentonig, maar na enkele keren luisteren merk je dat er toch best wat afwisseling in zit. In de titelsong zingt Allen dat ze de diva der diva’s wil zijn, ‘Take my place’ gaat over haar miskraam, ‘As long as I got you’ heeft een country vibe, ‘URL Badman’ gaat over mensen die te veel tijd achter hun pc doorbrengen gemixt met een vette dubstepbeat, ‘Hard out here’ is de perfecte popsingle en ‘L8 CMMR’… de titel zegt al alles. Fijne bonustrack op dit album is de cover Somewhere only we know, origineel van de Britse band Keane. Hierin laat Allen haar van haar gevoelige kant zien.

Heb ik het trouwens al gehad over de prachtige foto’s in het cd-boekje, geschoten door fashion- en beautyfotograaf Jamie Nelson? Ik wil die pony. In het blauw. En dat jurkje. Ik ben gek op deze fotoshoot! Dik plusplunt ook voor het feit dat de songteksten in het boekje staan, dat is nou eenmaal iets waar ik blij van word.

Lily Allen Sheezus Lily Allen Sheezus

Bekijk hier een stukje van het optreden van Lily Allen vorige maand op Glastonbury Festival. Liefde voor het ombre haar! Op dit festival nam ze trouwens de videoclip op van ‘As long as I got you’. Dit is pas gisteren uitgekomen, vers van de pers dus! Hot hot hot!

 

 

Conclusie wat betreft het album Sheezus: een goede popplaat! Is het even goed als het vorige werk van Lily Allen? Meih, twijfel! Maar het is zeker niet mis.

Wat vinden jullie van de stijl en muziek van Lily Allen?

Advertenties

3 thoughts on “Lily Allen: Sheezus

  1. Ik vond Lily Allen vroeger best goed, maar vind haar hele nieuwe imago een beetje irritant :-/ Ze predikt constant over hoe het een schande is dat vrouwen als objecten bekeken worden en lacht met zangeressen die constant hun lichaam showen, maar eigenlijk doet ze zelf net ’t zelfde. Het lijkt wel alsof ze haar protest als excuus gebruikt om zich net hetzelfde te gedragen. Vind ’t maar raar. Dat gezegd zijnde, haar muziek vind ik wel nog steeds leuk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s