Essence Stay All Day concealer

Al een tijdje was ik op zoek naar de perfecte vloeibare budgetconcealer voor onder mijn ogen. Ik kwam uit bij de Stay All Day concealer van (wie anders?) Essence. Deze zou 16 uur lang je ogen een oppepper geven. Benieuwd!

Essence stay all day concealer natural beige

Vroeger gebruikte ik het welbekende Catrice concealer palette voor onder mijn ogen. Maar die crèmesubstantie smeerde toch niet zo lekker open onder mijn ogen, je huid is er dan ook veel dunner. Deze Essence concealer zou daarenboven long-lasting zijn, dus in principe kan je hem er ’s morgens vroeg op doen en zou je er ’s avonds nog even fris en monter moeten uitzien.

Essence stay all day concealer natural beige

Je kan deze concealer niet alleen gebruiken onder je ogen, maar ook op oneffenheden of vlekjes. Ook zou er een soort lichtreflecterende deeltjes in deze concealer zitten.

Essence stay all day concealer natural beige

Er zijn slechts twee varianten verkrijgbaar van deze concealer. Ik heb de beige versie voor huidjes met een gele ondertoon, namelijk 10 Natural Beige. Er is ook nog een roze versie verkrijgbaar.

Essence concealer

Je brengt de concealer aan met een soort lipglosskwastje. Dit werkt erg handig. Wel is de verpakking zelf niet zo zuinig, aangezien je hem niet helemaal leeg kan halen. Wat dit betreft zou een tube fijner zijn, alleszins een verpakking waar je nog in kan knijpen op het einde.

Essence concealer

Maar goed, de test. Let overigens niet op het gesprongen adertje in mijn oog, weet iemand hoe ik dit kan fixen? Ik heb over het algemeen niet extreem veel last van donkere kringen onder mijn ogen, het valt het meeste op aan mijn binnenooghoek. Daar zit een donkere schijn die ik graag als sneeuw voor de zon zou zien verdwijnen. Ook heb ik de laatste tijd meer lijntjes onder mijn ogen. Jeetje, heb ik gewoon te veel korte nachten achter de rug of word ik simpelweg oud? Who knows!

Essence concealer swatch

Aanbrengen maar! Dit gaat heel gemakkelijk. De substantie is dikker dan ik had verwacht, ik had gedacht dat het wateriger zou zijn. Ik verspreid de concealer door te deppen met mijn vinger. Dat vind ik persoonlijk een vervelend klusje, want ik heb daar niet veel geduld voor en ik zou liever gewoon alles openwrijven, haha. Maar het schijnt dus dat je concealer in de huid moet deppen, omdat het anders in de lijntjes gaat zitten.

Essence concealer

En dit is het resultaat. De donkere schijn onder mijn oog is opgelicht en dat is alvast goed nieuws. Ook op vlekjes werkte deze concealer goed, maar extreem dekkend is hij niet. Van die lichtreflecterende deeltjes heb ik helaas niets gemerkt. Wat het Stay All Day-aspect betreft (aka 16 uur op z’n plek blijven zitten) vind ik dat deze concealer zijn belofte best wel nakomt. Ik heb het niet precies getimed, maar op het einde van de dag ziet het er nog redelijk okee uit. Het vervaagt uiteraard, maar het gaat (in tegenstelling tot andere concealers) niet in de lijntjes zitten. Een prima concealer dus, maar ik geloof niet dat deze kan tippen aan pakweg een Touche Eclat van Yves Saint Laurent.

De Essence Stay All Day concealer kost 2,59 euro voor 7ml.

Welke concealer gebruiken jullie?

 

Volg je me al via twitter en bloglovin’?

Advertenties

6 thoughts on “Essence Stay All Day concealer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s